lördag 24 januari 2015

Fantastisk pizzabotten (LCHF)

Pizza med kyckling, lök och curry

Så var det helg igen. Vi fick en härligt skön sovmorgon imorse och jag har inga planer för dagen. Kanske ska jag rita lite, läsa eller kanske spela lite spel med familjen... vi får se vad dagen har att erbjuda. Jag vet i alla fall att vi får lite gofika till eftermiddagskaffet och ikväll ska vi äta en av familjens favoriträtter, nämligen torskrygg med sparris och syrade tomater.

För ett tag sedan gjorde jag en rund pizza till lunch som jag tyckte blev så otroligt god så igår testade jag att använda samma pizzadeg till en långpanna. Det funkade alldeles utmärkt och jag toppade pizzan med tomatsås, riven ost, tillagad kyckling, gul lök och oregano. Jag serverade kebabsås till. Pizzan blev så god!


Serverad med kebabsås


FANTASTISK PIZZABOTTEN (LCHF)
4 pers

1,5 dl (75 g) mandelmjöl
6 msk (ca 45 g) kokosnötsmjöl
4,5 msk (45 g) fiberhusk
3 krm salt
1 tsk bakpulver
2,5 msk äppelcidervinäger
3 äggvitor
170 g (1,7 dl) kokande vatten

Valfri topping, på den här pizzan hade jag:
Tomatsås
Riven ost
Tillagad kyckling
Gul lök
Oregano

Gör så här:
Rör ihop äggvitan och äppelcidervinägern. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa ner äggblandningen (jag använde elvisp). Vispa ner det varma vattnet.

Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg plastfolie över. Kavla ut, 2-3 mm tjock men gärna lite tjockare på kanterna. Låt degen sedan svälla ca 5 minuter innan gräddning. Förgrädda pizzabotten ca 20 minuter i 180 grader.

Lägg på valfri topping och tillaga pizzan ca 10 minuter tills osten smält.


Receptet är hämtat från Maria Mind Body Health och är till baguetter (jag har bakat baguetterna HÄR), men jag testade att göra pizzabotten av degen. Jag ersatte en del av mandelmjölet med kokosnötsmjöl.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

KikkiSandström sa...

Ser jättegott ut. Måste testa!

Unknown sa...

Den här pizzabotten ska jag testa nästa gång vi gör pizza!
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

Unknown sa...

Den här måste jag prova!!!

Anonym sa...

Hej. Bruger du fedtreduceret mel eller laver du selv mandelmelet.
Hilsen Vibeke

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Vibeke: Jag köper färdigt mandelmjöl eftersom jag tycker att det går fortare än att mala själv. Men det ska fungera att använda egenmalen mandel också. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...