måndag 7 april 2014

Kycklingbiffar med dragon

Kycklingbiffar, paprikamajonnäs och sallad

Det här är något av det godaste jag ätit på länge. Jag har gjort köttfärsbiffar och fiskbiffar men aldrig kycklingbiffar och nu i efterhand kan jag inte förstå varför. Dessa kycklingbiffar blev otroligt saftiga och smakrika. Jag serverade paprikamajonnäs och en sallad till mina biffar.

I helgen har jag inte haft några måsten och jag har bara tagit dagen som den kommit. Jag och Algot har varit ensamma hemma och vi har haft det riktigt lugnt och skönt. Även om jag och Algot har haft det riktigt mysigt så är det alltid tomt när Magnus är bortrest och nu längtar jag tills ikväll när han kommer hem. ♥

Kycklingbiffar



KYCKLINGBIFFAR
5-6 pers

900 g rå kyckling utan ben
2 ägg
1 msk kycklingfond
1,5 msk torkad dragon
1 tsk paprikapulver
2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Krydda med vid stekning:
Havssalt med röd chili (kan hoppas över)

Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar och mixa i en matberedare till färs. Blanda kycklingen med övriga ingredienser. Forma biffar med blöta händer, ca 1 dl per biff. Stek i het panna ca 3 minuter på varje sida, krydda med havssalt och röd chili (kan hoppas över). Lägg biffarna i en ugnsform och kör klart dem i ugnen på 200 grader till en innertemperatur på 70 grader, ca 10-15 minuter.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

4 kommentarer:

Fröken Nilsson sa...

mmmm älskar kycklingbiffar/bollar!!
Ska köpa hem kyckling idag och kanske gör jag en variant av dessa ;)
Kraaam <3

Brittas mat sa...

Låter gott. Ska testa. Dragon är en favorit.

Karin sa...

Tyckte det lät gott och gjorde dessa biffar ikväll.....de var supergoda !!! Tack för receptet

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Karin: Vad roligt! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...