torsdag 7 november 2013

Åses formfranska - rostbröd (LCHF)

Formfranska

Har ni saknat ett ljust rostbröd så har ni det perfekta receptet här. Det här brödet blir otroligt gott att rosta och vi har ofta rostat en skiva och ätit tillsammans med räkor och avokado. Så gott! Jag bakar en limpa som jag sedan skivar upp och fryser in med smörpapper mellan varje skiva, då är det enkelt att ta fram så många brödskivor man behöver.

Jag tycker om rostat bröd och det går alldeles utmärkt att rosta LCHF-bröd. De flesta limpbröd går jättebra att rosta men man får ofta rosta brödskivorna lite hårdare än vanligt bröd för att de ska få en riktig rostyta.

Algot vill gärna ha rostbrödet direkt från brödrosten medan jag gärna låter brödet ånga av lite innan jag brer smör på. Hur äter ni rostbröd?




ÅSES FORMFRANSKA - ROSTBRÖD (LCHF)

4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
2 tsk salt
3 tsk bakpulver
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt (jag använde creme fraiche)

Topping:
Grädde eller vatten (att pensla med)
Valmofrön

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Vispa ihop ägg, yoghurt och smör i en annan bunke. Häll i de torra ingredienserna och vispa ihop (jag använde elvispen). Häll upp smeten i en smord 1,5-litersform (har du en form där brödet ofta fastnar? Ta ett bakplåtspapper, knögla ihop och tryck ut i formen. Smörj bakplåtspapperet). Låt stå och svälla i 5-10 minuter.

Pensla brödet med lite grädde (går bra med vatten också) och strö över valmofröna. Grädda i ca 70 minuter i 175 grader tills brödet har en innertemperatur på 90 grader. Låt brödet svalna på galler under en bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.


Receptet hämtat från 56kilo.se


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

10 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Brödet ser väldigt fint gott ut! :)
Ska också baka bröd i helgen, måste fylla på frysen!:)
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Såg verkligen fint ut! Jag ska baks ikväll...undra om jag behöver köpa hem något? ;)

Vår brödrost är så stor att mina små bröd inte går rosta - då får jag skaka ut det...när vi flyttar ska jag köpa en "gammaldags" där bröden rostad utanpå! Nu köper jag inget eftersom vi gör oss av med mycket, så...

Kram/M

Mitt liv som fru L sa...

Vilket bra tips att lägga smörpapper mellan brödskivorna!
Jag ska ta och prova detta bröd!

Kram C <3<3<3

Helena sa...

Ska göra en smörgåstårta till min dotters 25-årsdag, tror du detta kan funka?
Eller har du nåt annat förslag på bröd?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Helena: Jag tror att det kan fungera jättebra med det här brödet. Kom ihåg att skära brödet tunt för det är väldigt mättande. :)

Anonym sa...

WoW! Ser jättegott ut! detta ska jag prova direkt! :)

Anonym sa...

Vilken fin sida du har, med så mycket gott att laga och baka. Jag är så glad att jag hittade hit.
Är bloggen fortfarande aktiv?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Tack så mycket! Bloggen är fortfarande aktiv. :)

Anonym sa...

Jag har just testat brödet. Det blev väldigt bra. Nu ska jag göra mig en räkmacka!

Pablo O. sa...

Hej!
Tack för receptet! Bakade det igår och den blev supergod!! Saftigt, doftar gott, smakar gott och så mätande! Åt precis 2 skivor men är så mätt.
Det här kommer jag att baka ofta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...