fredag 30 augusti 2013

Chokladsquashkaka (LCHF)

Chokladkaka med squash i

Förlåt för mitt lite gnälliga inlägg igår angående träningen men det känns så otroligt frustrerande att inte kunna träna när jag verkligen vill. Men nu glömmer vi det och går vidare till denna läckerhet istället. :)

Trodde ni att jag var klar med alla squashrecept? Haha, med tanke på mängden squash som växer i vår trädgård så lär ni få stå ut med några squashrecept till framöver. Vi äter squash i alla former... den här gången i en chokladkaka. Chokladkakan serverade jag med lättvispad grädde, så gott!

Squash ger kakan en härlig saftighet men är neutral i smaken så det smakar inte alls squash om kakan. Kakan är absolut godast om den får stå i kylskåpet över natten innan man äter den. Ja, jag vet... det är svårt att vänta till dagen efter när det luktar nybakad chokladkaka i hela huset men jag lovar att det är värt att vänta en dag på denna kaka.



CHOKLADSQUASHKAKA (LCHF)

250 g grovriven squash (ca 4 dl)
2,5 dl mandelmjöl
1,75 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk kakao
En nypa salt
150 g smör
4 ägg
1 msk citronsaft
1,5 msk starkt kaffe
Ev. 1 msk honong (eller annan sötning)
100 g mörk choklad

Gör så här:
Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Häll alla torrvaror i en matberedare och kör runt kort så att det blandar sig ordentligt. Ha i smör i mindre bitar, ägg, citronsaft, kaffe och honung och kör matberedaren snabbt tills allt blandat sig. Blanda i den smälta chokladen. Lägg sist i den finrivna squashen och blanda. Tryck ut smeten i en smörad springform (diameter 22 cm) och grädda i 40-45 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen. Känn efter med en provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna. Kakan blir godast om den får stå kallt över natten. Servera med vispad grädde.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

13 kommentarer:

Britta sa...

Hej!
Är ny på din blogg och jag blev så glad att jag hittade en blogg som fick mig att känna...Ja, nu kör vi igen. Har ätit Lchf men hamnade i "fällan" igen nu under sommaren och har haft svårt att hitta motivationen igen. Men när jag hittade din blogg kände jag YES, nu kör vi....många bra ,enkla recept, en glad och fin blogg. Inte så tung att läsa som en del är. Ja, jag blev bara glad när jag hittade dig.
Har lagt till dig på min blogg så nu får jag en påminnelse varje gång du skrivit något nytt. Härligt!
Ha en trevlig helg!
// Britta

Anonym sa...

Hej, jag håller med Britta. Jag hittade också din blogg o är väldigt glad för det. Många bra recept, igår blev det köttfärsfrytan med squash. Vi har också jättemycket squash så idag ska jag baka kakan -ska bli spännande! TACK för en jättefin och inspirerande blogg :).
Gunilla i Finland

Angelica - Vardagsliv med LCHF sa...

Måste säga att du är väldigt påhittig med dina squashar! :-)

Unknown sa...

Hej!

Underbar kaka för oss som älskar kokosmjöl. Har ju inte provat den än men ska köpa mer kokosmjöl idag och göra den inför helgen. Kopierade den till Word och skrev ut den på direkten så jag slipper starta datorn när jag ska baka.

Tack och ha en fin helg

Petra

Unknown sa...

Gott, gott med zuchinni i bakverk! :)
Ha en fin lördag!
Kramar! <3 <3 <3
//Lana

Anonym sa...

Ska testa kakan ser väldigt god ut. Har du testat zuccinibaugette?
Kram
Stina

Gunilla sa...

Hej, bakade squashkakan igår, hade bara 1dl mandelmjöl hemma men använde den och 1,5 dl mandelkross. Blev en fantastisk tårta...god ljummen med vispad grädde, men också kall idag !! Tusen tack för receptet!
Gunilla i Finland :) (inte samma som ovan dock)

monkan sa...

Det där såg ut som en god kaka! Sparar. ;)

/M

Anna sa...

Har försökt odla squash i flera år men inte lyckats. Jag måste vara den enda i världen som inte lyckas med just squash!!!
Jaja, skam den som ger sig! Recepten verkar kanon i alla fall!

Unknown sa...

Mmmmm så gott!
Detta ska jag skicka vidare till min farbror som oxå har mängder m squash i sin odling ;)
Här hemma får jag inte prata om squash....
Kraaam <3

KikkiSandström sa...

MEN så gott det ser ut. Verkligen värt att prova. Det ska jag göra och tipsa vidare :-)

Sonja Kidron sa...

Oh, vilken gudomlig liten rackare!!! :) Låter superdupergott!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Stina: Nej, zucchinibaugette har jag inte testat. Det låter spännande. Har du något recept?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...