fredag 24 februari 2012

Korv- och broccolilåda

Snabblagad korv- och broccolilåda

Torsdagar är egentligen min veckohandlingsdag men eftersom jag är sjuk rotade jag runt i frysen och hittade korv och broccoli som fick bli grunden till gårdagens middag. Jag utgick från receptet på tonfisk- och broccoligratängen men bytte ut tonfisken mot korv och la till lite paprikapulver. Man tager vad man haver... och gott blev det!




KORV- OCH BROCCOLILÅDA
4 pers

500 g valfri korv
500 g broccoli
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
1 krm paprikapulver
2-3 dl riven ost
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Finhacka den gula löken och stek tillsammans med pressad vitlök. Skiva korven i mindre bitar och lägg ner bland löken och fräs några minuter. Tillsätt grädde, creme fraiche, tomatpuré och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Låt blandningen koka upp. Rör ner broccolin. Häll blandningen i en ugnsform och toppa med riven ost. Gratinera i 10-15 minuter i 200 grader tills osten fått fin färg.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har du tillagat broccolin innan eller la du i den fryst? :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Jag tinade fryst broccoli och hällde av vätskan innan jag tillagade matlådan.

Anonym sa...

Gjorde denna rätt igår, tog chillipulver istället för paprika och lade körsbärstomater över gratängen, det blev riktigt gott över förväntan :o))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...